Teknologigarasjen

MakerSpace for elektronikk og programmering

Teknologigarasjen i Kongsberg er et sted hvor ungdom i alle aldre kan møtes for å lære om, og jobbe med teknologi slik som IoT, droner, App’er, VR, 3D printing, . . .  

Teknologigarasjen er en del av et økosystem for å fremme kompetanse og interesse for teknologi og realfag, og samarbeider med Kongsberg Vitensenter, Kongsberg Innovation Center og Høyskolen om å gi ungdom et alternativ utenom skole og jobb.

Åpningstider

Vi begynner forsiktig med en dag i uka. Det vil være noen tilstede hver onsdag fra kl 18:00 og utover. På onsdagene vil vi ha forskjellige temaer som er relevant for det som skjer på TeknologiGarasjen. 

Etterhvert håper vi at Teknologigarasjen kan være åpen hver eneste dag. Dersom det er noen som ønsker å ta litt ansvar vil de få adgangskort og mulighet for å bruke Teknologigarasjen 24/7. Så lenge det er en med adgangskort tilstede kan andre også bruke stedet.

 

Home

Om Teknologigarasje

Teknologigarasjen er etablert for å gi ungdom i alle aldre i Kongsberg en arena hvor de kan utforske spennende teknologi, et sted for å utvikle skaperglede og entreprenørskap. Dette gjøres ved å stille utstyr, komponenter, kompetanse og et fysisk sted til rådighet hvor du kan møte andre likesinnede og prøve ut idéer du måtte ha. Du vil ha loddeutstyr, laserprinter, forskjellige mikrokontrollerplattformer (Particle, Arduino, Raspberry PI, VR utstyr, 3D printere droner, . . . gratis tilgjengelig. Målet er at Teknologigarasjen blir et sted hvor kreativiteten får blomstre og hvor du opparbeider ny og nyttig kompetanse, og kanskje utvikle en spennende forretningsidé.

Teknologigarasjen – del av et økosystem

Kongsberg Vitensenter og Teknologigarasjen utgjør et komplett tilbud til barn og unge som ønsker å utforske teknologi og realfag. Teknologigarasjen er i utgangspunktet basert på at brukerne er selvstendige og har prosjekter de jobber med, og skal være et naturlig sted å oppsøke når man vokser ut av Kongsberg Vitensenter. Teknologigarasjen også har tett samarbeid med Høyskolen og har tilgang til enkelte fasiliteter der. Studenter er invitert til å bruke Teknologigarasjen for private prosjekter eller prosjkter i regi av skolen.

Det vil bli avholdt temakvelder på faste dager i uka. På disse kveldene vil det bli holdt kurs, presentasjoner, demonstrasjoner eller vi bygger droner eller noe annet. Her er noen av temaene som vil bli dekket:

Programmering av Particle, 3D tegning, lodding, grunnleggende elektro, C++ programmering, Python programmering, drone bygging, 3D printing, programmering av Arduino, laser printing, App programmering, grunnleggende nettverk-kunnskap, cloud løsninger, . . .

Hvilke temaer som blir behandlet på temakveldene vil bli annonsert som FaceBook arrangementer. Følg Teknologigarasjens Facebook gruppe.

Hva tilbys på Teknologigarasjen?

Under er noen av de systemene som vi vil ha utstyr og kompetanse til på Teknologigarasjen.

Home

Particle – IoT

Particle er en serie programmerbare kretskort beregnet på utvikling av Internet of Things systemer. Det er ekstremt enkelt å lage avanserte og spennende prosjekter på denne plattformen.

Home

HTC Vive

HTC Vive er en av de mest populære VR plattformer tilgjengelig. Vi har en spillmaskin som er sydd sammen for å kunne håndtere avanserte VR spill og prosjekter. Her kan vi utvikle spennende løsninger!

Home

Arduino

Arduino er en mikrokontroller plattform som kan brukes til de fleste løsninger. Det finner et utall tilleggs-komponenter som gjøre at det bare er kreativiteten som begrenser mulighetene.

Home

3D printer

Teknologigarasjen har kjøpt inn en 3D prinetr som kan lage deler opp til 20x20x20 cm (Ultimaker 2+). Ypperlig egnet til å lage deler til droner, innpakning til elektronikk, . . . 

Home

Droner

Med droner kan man gjøre mye spennende. Vi skal ha noen drone-plattformer som vi kan leke med, bestykke med sensorer og kameraer. Vi skal lære oss hvordan de fungerer slik at vi kan lage løsninger basert på droner. 

Home

Raspberry PI

Raspberry PI er en avansert mikroprosessor plattform som kan brukes til tyngre jobber enn Particle og Arduino. Det er flere valg når det gjelder programmeringsspråk.

Home

Laser kutter

Teknologigarasjen har bestilt en laser kutter fra GlowForge. Denne kan brukes til å skjære ut deler til droner, gravere, . . . Vi regner med å ha den i hus i Juli 2017.

Veiledere

For å hjelpe til og for å holde kurs er det et knippe dyktige personer med erfaring som stiller sin kompetanse og engasjement gratis til rådighet for de som har behov.

Home

Hvem kan bruke Teknologigarasjen?

Teknologigarasjen er i utgangspunktet etablert for å gi ungdom en arena hvor de kan utforske ny teknologi, men alle er velkomne, det er ingen aldersgrense. Det eneste som kreves er at du er nysgjerrig på ny teknologi og har lyst til å utforske muligheten den gir.

Home

Hvor holder vi til?

Teknologigarasjen leier lokaler på loftet i Kirkegata 4. Her har vi et stort rom hvor vi kan stort sett vil holde til. I tillegg har vi et eget rom for lodding, laser printing og 3D printing samt et eget VR område.

Sponsorer

Teknologigarasjen på Kongsberg drives som en forening på frivillig basis. Noe kostnader har vi og følgende selskaper bidrar til finansiering av driften.

 

Home
Home
Home

Solli Holding AS

Home

Her er det plass til ditt firma!

Her er det plass til ditt firma!

Her er det plass til ditt firma!

Her er det plass til ditt firma!

Her er det plass til ditt firma!

Kontakt

Har du spørsmål tar du kontakt med Vidar Solli:

admin@teknologigarasje.no / vidar.solli@me.com

Mob. 971 24 699